У суботу 9 грудня поточного року в свято Зачаття Св. Анною Пресвятої Богородиці, в соборах Покрови Пресвятої Богородиці Ольштинсько-Ґданської єпархії, в Ольштині та Ґданську мали місце надзвичайні події.

У цей день сестри-монахині із Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Ґданську та Ольштині відновили свої монаші обіти. Цей обряд відбувся перед Святим Причастям, під час Божественної Літургії.

У Ґданську Божественну Літургію очолив Владкиа Аркадій Трохановський у співслужінні з парохом собору, о. митратом Йосифом Улицьким. У проповіді Ольштинсько-Ґданський Єпарх віднісся до даного обряду, який явиться підтвердженням вірності нашому Спасителеві. Це також зразок для всіх вірян справжнього уповання на Господа Бога, як це чинили перед тисячоліттями праведні Йоаким та Анни. На завершення торжества Владика Аркадій подякував Сестрам Служебницям за ревну працю, побажав стійкої вірності покликанню, а на закінчення богослужіння вручив сестрам дарунок. Були ще слова вітань усім Аннам з нагоди свята, але також й іншим вірянам. Присутні на Божественній Літургії спільно заспівали «Многая літа!».

Натомість Божественну Літургію в ольштинському соборі очолив протосинкел, о. Іван Галушка, який привітав Сестер Служебниць, а Марійська Дружина подякувала Сестрам за невтомну працю в ольштинській парафії.

(ред. ВАТ)

Фото: парафія